reede, 11. juuli 2008

Kapitooliumi emahunt osutus Tambovi hundiks

Kapitooliumi emahunt tunnistas yles, et on tegelikult Tambovi suurvyrsti Mihhaili kingitus Rooma paavstile aastast 1254, mitte ligi kaks tuhat aastat vanem etruski muistis, keda ta on juba rohkem kui 700 aastat edukalt teeselnud. Tõsiasi jõudis päevavalgele, kui Itaalia karabinjeeride eriyksused viisid läbi tänavuse rutiinse Rooma muististe ylekuulamiste koostöös Vene kolleegidega FSBst ja GRUst.

"Olen syydi," tunnistas hunt pisarsilmi karabinjeeride valve all antud pressikonverentsil. "Aga käsk on käsk sain ylesande Mihhail Vassiljevitši enda käest kohe pärast seda, kui mind pronksi valati. Ja kuigi minu isanda geopoliitilised sihid vilja ei kandnud, olen jäänud lojaalseks lõpuni välja." Kas ja kuidas hunti karistatakse, pole meediale avaldatud, kuid informeeritud allikad diplomaatilistest kanalitest viitavad, et Silvio Berlusconi valitsus võib Tambovi emahundi Moskvale välja anda või siis eeskujuliku teenistuse eest hoopis pettusesyydistustest vabastada. Spioneerimissyydistuse esitamist emahundile peavad Itaalia õiguse asjatundjad ebatõenäoliseks.

"Meie vene kolleegide uurimismeetodid on muljetavaldavad," kommenteeris karabinjeeride ylem kindralleitnant Gianfrancesco Siazzu. "Juurutame neid jõudumööda ka rumeenlaste, mustlaste ja teiste illegaalsete sisserändajate vastu võitlemisel."

Uudise peale hakkas anonyymseks jääda soovinud ukraina päritolu turismiettevõtjate kartell Kapitooliumis turustama T-särke ladina- ja venekeelse kirjaga LVPVS TAMBOVIENSIS SOCIVS TVVS EST — тамбовский волк тебе товарищ ('Tambovi hunt on sinu seltsimees' toim). T-särk on latinistide ja endisest Nõukogudest Liidust pärit turistide hulgas pälvinud enneolematu menu. "Loodame käibe kasvu vähemasti 254% võrra," lausus kartelli esindaja.

Loe ka: Radio-carbon tests reveal true age of Rome's she-wolf - and she's a relative youngster


LVPVS TAMBOVIENSIS SOCIVS TVVS EST
тамбовский волк тебе товарищ

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

ee, millist süsinikku saab pronkisegus analüüsida?

irve ütles ...

Pronk sisaldab süsinikku suurtes kogustes:
Pronk