teisipäev, 28. aprill 2009

Seagripp tõotab leevendada üleilmset tööpuudust

Maailmapanga analüütikute analüüsidest selgub, et üleilmne seagripi pandeemia leevendaks tööpuudust majanduskriisi sattunud riikides arvestataval määral.

Ajal, mil Maailma Tervishoiuorganisatsioon vaagib alles võimaliku pandeemia ohtusid ning leiutab ohuindekseid, on Maailmapank on juba tulnud välja erinevatele võimalikele ohustsenaariumitele vastavate resultaatidega.

"See on fantastiline! Me hoiame kõik pöialt, et haiguspuhang leviks üle maakera. Kuigi suuremalt jaolt hukkub töötuid, on ohus ka tööealine populatsioon, mis on äärmiselt tore: see loob omakorda uusi töökohti," selgitas analüütik täna toimunud pressikonverentsil. Maailmapanga sõnul ootasid analüütikud analoogset sõnumit juba pikka aega.

Ameerika Ühendriikide president Barack Obama jahutas analüütikute rõõmu juba mõne tunni pärast peetud tele-esinemises, kus selgitas, et seekord veel ei ole tegemist pandeemilise tüvega, vaid "pigem linnugripipaanika tulemuste kontrollimiseks mõeldud korraliste õppustega". President palus inimestel tajuda hirmu ja ebakindlust ning lubas viivitamatult välja kuulutada paar rahustavat seadust.

Kohalikud kärsad hoiavad hetkel madalat profiili.

Loe ka: Hirm seagripi ees murrab usku majanduse taastumisse

3 kommentaari:

Marten ütles ...

Mul tekkis poliitiliselt ebakorrektne küsimus... miks tekib järsku viirus, mis nakatab peamiselt terveid ja tugeva immuunsussüsteemiga organisme? Kas looduses sellist asja leidub üldse, ons see loomulik?

irve ütles ...

Selle asja nimi on immuunsüsteemi šokk. Looduses surebki selline kiiresti välja.

Seagripiga on samuti mõistlik võtta kastitäis michi nuudleid ja muid eluks vajalikke esemeid, elada mingi paar kuud pärast esimeste siinsete juhtumite ilmnemist metsas ja siis välja tulla ja pihta saada selle versiooniga viirusest, mis on suutnud oma peremeesorganismid ellu jätta ja seeläbi paremini paljuneda.

Teine asi mis on väga soodus: gripi nakkavuse ja talvise õhuniiskuse puudumise vahel on tugev seos. Meil on praegu õnneks kevad.

Marten ütles ...

Aitäh!
Ent lindsea gripi vastu see skeem ei aita (haigus, mis levib rändlindudega aga nakkab nagu seagripp).