teisipäev, 20. juuli 2010

Eesti sõdurid leidsid Afganistanis mässuliste peldiku

Lõuna-Afganistanis Helmandi provintsis teenivad jalaväekompanii Estcoy-10 kaitseväelased avastasid koostöös Afganistani politseiga oma vastutusalalt valitsusvastaste peldiku.

Talibani võitlejate peldikust leiti puust prill-laud, kaks seinalöödud naela, kaks rulli tualettpaberit, kätepesukauss ja käterätik, teatas kaitseväe peastaap. Samuti tuli peldikust välja 40 liitrit haisvat vedelikku, ajakirjadest väljalõigatud poolpaljaste tütarlaste fotosid, aga ka seinakritseldusi valitsusvastaste kontaktide ja roppustega ning Talibani poolt koostatud juhend, kus muuhulgas õpetatakse mitte jalgupidi prill-lauale ronima.

"See leid tegi kohalike elanike elu turvalisemaks, kuna peldiku kontrollimine peletas senise tarvitaja eemale ja selle desinfitseerimine vähendas düsenteeria ohtu meie vastutusalas," ütles Estcoy-10 ülema abi kapten Janek Kesselmann. "Peldikust leitud fotod aitavad Afganistani politseil kaunistada oma jaoskonnaruume, et kenade tütarlaste piltidest innustunud politseinikud võiksid kinni võtta alas tegutsevaid sisserännanud kurjategijaid, kes nimetavad end taliibideks."

Mässuliste meeste- ja naistepeldik leiti eestlaste vastutusala lõunaosas asuva Harozo kontrollpunkti lähedalt, mida mehitavad eestlased koos Afganistani rahvusliku politseiga, kellelt tuli ka vihje läheduses asuva kahtlase majakese kohta.

Loe ka: Eesti sõdurid leidsid Afganistanis mässuliste peidiku

1 kommentaar:

irve ütles ...

Tore oli lugeda, sest lugesin eile ka mina, et avastati peldik ja õnnestus võrrelda kui palju erinev uudis siit tuli.