esmaspäev, 16. august 2010

Tallinna abitelefon 1345 lahendab igasuguseid probleeme

Tallinna abitelefonile 1345 laekus 9. kuni 15. augustini 1154 kõnet, millest 205 korda helistati seoses transpordialaste probleemidega, 143 korda kysiti yldist linnainfot ja 122 helistamist liigitati valdkonda "teistsugune probleem".

Näiteks teatas politsei avariigrupp telefonile 1345, et Õismäe tee trollide lõpp-peatuse juures lennutas torm puu otsa kassipoja. Kohale sõitnud abitelefoni dispetšerite abiga toodi kiisu sealt alla, õnneliku omaniku käte vahele.

Abitelefonilt sai abi ka inimene, kes tahtis teada, kas Fibonacci algarve on tõepoolest lõpmatu hulk. Seni lahendumatuks peetud matemaatilisele probleemile leidsid dispetšerid vastuse kolme minuti ja kahekymne kuue sekundiga.

Samuti teatati telefonile 1345 vahejuhtumist Soo ja Kungla tänava ristmikul, kus tormituul oli majakatuse kõnniteele lennutanud. Lähemal uurimisel selgus, et katus oli pärit Tööstuse tänav 40 asuva maja küljest. Mupo usinad meistrimehed paigaldasid majale poole tunniga uue katuse ning tööhoogu sattunult võõpasid yle ka maja fassaadi koos majarahvaga.

Samuti tegi mupo abitelefonile helistanud vanamammile telefoni kaudu kahvli ja lusika abil pimesooleoperatsiooni.

Tänases päevaplaanis ootavad järge kodanike palved parandada Vabadusrist, õpetada eesti keelt Ida-Viru kooliõpetajatele, võtta yhendust lähima kosmosetsivilisatsiooniga ning vahetada välja Tallinna linnapea.

Kuna lähikuudel on Eestis valimiste oht, soovitab abitelefon 1345 ja majade uksed tasub poliitikute eest igaks juhuks korralikult kinni hoida!

Allikas: Postimees/Raepress

Kommentaare ei ole: