kolmapäev, 11. august 2010

Yana Toom: Tallinna loomaaias ähvardab loomi surnukssöötmine

Tallinna loomaaed vaevleb koledasti rahapuuduse käes, kuid Tallinna abilinnapea Yana Toomi kinnitusel ei tähenda see, et loomad nälgiksid. "Ega loomad siis raha söö," imestas ta.

Toom kinnitas tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil, et meedias avaldatud info, justkui loomaaia asukaid ähvardaks kriisi tõttu nälg, ei vasta tõele. Tema sõnul eraldas Tallinna linnavalitsus kord aastate eest loomaaiale kümneid miljoneid kroone ning kavatseb kunagi võib-olla hea õnne korral veel 3-4 miljoniga toetada.

"Keegi ei nälgi," rõhutas Toom. "Muidugi surevad loomad pidevalt, kuid see juhtub haiguste ja õnnetuste tõttu või ka tavalise pikniku käigus."

"Näiteks eile toimus loomaaias linnavalitsuse väike suveüritus. On silmaga näha, et miilusid ja lakklambaid on loomaaias liiga palju, pealegi maitsevad nad suurepäraselt. Me lihtsalt sööme nad ära, enne kui keegi jõuaks nälga surra," selgitas abilinnapea.

Pigem peab Yana Toom loomadele ohtlikuks ületoitmist, mis on linnavalitsuse rikkaliku toetuse tõttu kerge tulema. Seepärast peab ta järgmisel nädalal loomaaia talitajatele õpetliku loengu loomade liigse nuumamise kahjulikkusest nende kulinaarsetele omadustele.

Loe ka: Yana Toom: Tallinna loomaaias ei sure ükski loom nälga

Kommentaare ei ole: