reede, 10. juuli 2020

Helle-Moonika Helme: isalt pojale abikaasa andmine on aristokraatne!

Tallinn, Toompea loss: EKRE endise juhi Mart Helme viimaste nädalate kannatused pole nähtavasti veel sugugi lõppenud. Täna andsid Mart, Martin ja Helle-Moonika Helme sotsiaalmeedias teada, et Mart ja Helle-Moonika on otsustanud oma abielu lahutada, et Helle-Moonika saaks abielluda erakonna uue juhi Martin Helmega.

Riigikogu liikme Helle-Moonika Helme sõnul on tegemist vana aristokraatse traditsiooniga. "Sinist verd inimesed on ikka mõelnud vähem omaenda ja rohkem oma alamate ja rahva õnne peale," nentis ta. "Kui jutt käib dünastia tugevdamisest, siis tuleb isiklik õnn loomulikult kõrvale heita ja mõelda järeltulevate põlvede peale, mida me kõik ka oleme teinud."

Martin Helme seevastu kõneles ajaloolistest paralleelidest. "Eks me kõik muidugi teame, kuidas Egiptuse vaaraod pidasid vajalikuks hoida oma vereliini puhtana," selgitas Helme. "Ja muidugi mäletavad kõik kooliajast veel ka kuningas Oidipust, kes sõna otseses mõttes abiellus oma emaga."

Viimase lause peale olevat Mart Helme kuuldavasti muianud. "No loodame, et ma Martiniga kusagil pimedal tänavanurgal niimoodi kokku ei juhtu, et ta mind ära ei tunne," kirjutas vana Helme.

Helmete postituse on käesoleva hetke seisuga meeldivaks märkinud kakskymmend kaks tuhat inimest ja seda jaganud viis tuhat sotsiaalmeedia kasutajat.

Loe lisaks:
Helle-Moonika Helme: „Isalt pojale erakonnajuhtimise andmine on aristokraatne!“
Wikipedia: The Aristocrats

Kommentaare ei ole: