teisipäev, 4. detsember 2007

Presidendivahetus toob rõõmu ja pisaraid

TV3 uue tõsielusarja "Presidendivahetus" raames vahetavad kymneks päevaks oma kohad Vene Föderatsiooni president Vladimir Putin ja USA president George W. Bush.

"Inspiratsiooni saime tänavusest töövarjupäevast, mil Eesti president Toomas Hendrik Ilves jälgis Vladimir Putini töid ja tegemisi," kommenteeris toimetaja Tiina Kruus. "Kui Ilves jutustas oma muljeid Moskvast, Jekaterinburgist ja Magadanist, töömeeleolu tunnetamisest talle seni võõras, kuid huvi pakkuvas valdkonnas, leidsime, et seda kogemust võiks laiendada. Ja miks mitte pakkuda seda meie televaatajatelegi?"

Põneva 12-osalise tõsielusarja keskmes on lood sellest, millist igapäevaelu elavad tänapäeva maailma presidendid. Kahe riigi presidendid vahetavad kümneks päevaks kodud. Selle aja jooksul avaneb osalejatel kordumatu võimalus vabaneda oma igapäevasest rutiinist ja elada senisest täiesti erinevat elu uues riigis.

Kuidas presidendid võõrastes riikides toime tulevad? Kuidas saavad hakkama teise parlamendi ja ministritega? Mismoodi jaotavad töid, mil moel veedavad vaba aega ja kuidas kulutavad raha? Kõik see selgub kymne päeva jooksul, millest kujuneb enese tõsine proovilepanek nii presidentide kui nende uute riikide jaoks.

Tõsielusari "Presidendivahetus" on tulvil nii kirgi ja pisaraid kui ka muhedaid hetki ja äratundmisrõõmu.

Kommentaare ei ole: