kolmapäev, 12. detsember 2007

Venemaa tahab lubada juhtidel alkoholijoovet

Vene siseministeerium plaanib koostöös sotsiaalministeeriumiga valmivas eelnõus kaotada nulltolerants alkoholijoobe vastu autoroolis.

Vene liiklusmiilitsa ohutustalituse asejuhataja Vladimir Kuzin ütles pressikonverentsil, et arvestades miilitsa üleüldist kõlblustaset ei ole mõeldav, et varakamad kodanikud naudivad pististe toel roolijoodiklust, samas kui lihttöölistel selline võimalus puudub. "Väga raske on olla kallurijuht, kui pead päev läbi täiesti kaine olema — minu vene hing sellist ebaõiglust välja ei kannataks," lisas ta. Liiklusmiilitsa kahanevad sissetulekud lubatakse kompenseerida tõusma hakkavast alkoholiaktsiiside laekumisest.

Venemaa algatus soovib vere alkoholisisalduse piirmäära täielikult kaotada, põhjendades seda mitte ainut sooviga ära teha Euroopa Liidu vanadele liikmesriikidele, mis ei käsitle 0,5 - 0,8 promillist joovet seadusrikkumisena, vaid ka sellega, et inimeste alkoholitaluvus on väga individuaalne ning iga inimene peaks demokraatlikus riigis saama võimaluse ise valida kui suures joobes ta rooli istub.

Kaugsõidujuhtide ametiühingu esimees Aleksandr Kotov kiitis algatust, märkides ka, et järgmisena tuleks tõstatada üles ka narkojoobe küsimus, sest praegu on narkojoobe tuvastamine on väga kallis ning kulutab riigi eelarvesse liigse augu.

Loe ka: Postimees: Venemaa tahab lubada juhtidel 0,3 promillist joovet

1 kommentaar:

osaline ütles ...

ja siit edasi saaks liiklusmärgid ära koristada. purjus inimesele mõjuvad nad kindlasti pigem segadusse ajavalt. samas - milline metallivaru kogu eksisamaa peale!