kolmapäev, 5. märts 2008

Tallinn loob uue linnaameti

Seoses pealinna vajadusega optimeerida linnakodanikke kaitsvaid piiranguid saab Tallinn omale järgmisel kuul uue ametkonna: Tallinna Määratud Vabaduste Ameti (TMV). Maailmas unikaalset ametkonda loodetakse seada eeskujuks ka teistele Euroopa linnadele.

Tallinna linna pressiteenistuse teatel on linnal seoses lähenevate kohalike omavalitsuste valimistega tekkinud administratiivne koormus üle pea kasvamas. Linnavalitsuse soov teadustada skandaali ja poleemikat tõstatavaid määratud vabadusi on viimastel kuudel oluliselt suurenenud ja seetõttu ei saa ametkonnad enam oma põhikirjas ettenähtud kohustusi vajalikul määral täita. Uue ameti ülesandeks saabki koondada kõikide määratud vabaduste haldusküsimused ühte ametisse, et teised ametkonnad saaksid rahulikult oma tööd edasi teha.

Lisaks määratud vabadusele osta alkoholi päeval 9:00-20:00 vahel on plaanis kehtestada kesklinnas kiirusvabadus 40km/h senise 50km/h asemel. Samuti kavatseb linn vabastada noored sotsiaalsest survest pärat 18ndat eluaastat alkoholi osta, viies süütu noorukiea piiri 20ndale eluaastale.

Uute vabaduste arutamine on linnale väga oluline, sest pärast ajakirjanduse väljapahandamist ei kajastata linna tegemisi enam piisavalt olulises mahus. Vabadused, mis pahandavad ajakirjanikke oma mõttetusega, aitavad kerge vaevaga meediasse pääseda ning seeläbi linna hoolivusest paremat muljet jätta. Lisaks aitab uute vabaduste kehtestamine juhtida tähelepanu ära seostelt linnaerakonna rahastajatele kuuluvates asutustes lokkavalt prostitutsioonivabaduselt.

"Juba keskajal oli kombeks rõhutada: Linna õhk teeb vabaks," kommenteeris linnapea Edgar Savisaar uue ameti loomise kavasid. "Ma tõesti ei taha, et linnaelanikud sureksid auto rataste all, maksavähki ega kasiinovõlgadesse. Eriti just lapsed."

Seda, et uus Tallinna Määratud Vabaduste Amet linnakodaniku kukrut tühjendab, linnapea sõnul karta ei maksa, Priimäelt tellitakse pärast reklaami partei kaudu ja nagunii rahastatakse ametit avalikkussuhete eelarvest.

Opositsioon midagi originaalset ei arvanud.

Loe ka: Tallinn keelaks viinamüügi alla 20-aastastele
Loe ka: Tallinn tõmbaks kiiruspiiri kesklinnas 40 km/h peale
Loe ka: Tallinn karmistab kasiinode avamise tingimusi
Loe ka: Tallinn tahab naastrehvid keelata

Kommentaare ei ole: