esmaspäev, 16. juuni 2008

Kartulivahvlid said parema pakendi

Paljude poolt armastatud Kartulivahvlid on nüüdsest pakendatud palju tõhusamasse pakendisse, milles on tagatud toote nõuetekohane säilimine.

"Toote tarbijaid üllatab kindlasti senisest suurem pakend," kommenteeris Balsnack'i müügijuht Riho Pandis HMSile. "Suuremat pakendit on riiulilt palju mugavam haarata, samuti püüab see uuenduskuuri läbi teinud toode poodides palju rohkem pilku." Täienenud ei ole mitte ainult visuaalne külg: "Kui varem oli meie toodet 100g, siis nüüd, mõeldes inimeste rasvumisprobleemidele, kahandasime kogust 90g-le ning puudu jääva kaalu kompenseerisime kartongpakendisse suletud plastikpakendiga. See on uuenduslik samm ja tulevikus kavatseme plastiku osakaalu meie tootes suurusjärgu võrra suurendada."

"Lisaks halvendasime toote kättesaadavust pakendist", selgitas müügijuht. "Kliendid pöördusid alatasa meie poole murega, et toodet oli autos väga mugav avada -- sellega said hakkama isegi lapsed -- ja pärast olid kõik kohad puru täis! Arutasime probleemi AS Kalev ekspertidega ning nüüd seda muret ei ole -- toode tuleb nüüd serveerimiseks loodud esteetilises plast-aluses, mis tuleb täies tükis välja sikutada ja seejärel gaaskeskkonda ja niiskust peletav kate eemaldada. Iga viieaastane seda teha ei suudagi!"

Uuendusest on huvitatud ka Eesti Jäätmekäitluskeskus: "Rasvaga kokku puutunud pakend vanapaberi sekka ei kõlba, seetõttu tervitame Balsnacki otsust rõõmuga. Lisaks on nüüd võimalik kasutada ka muidu tühjalt seisnud pakendiprügikasti ja olgem ausad: vahvlipuru valamine orgaaniliste jäätmete hulka on plastikanumast lausa lust. Tellisime ühe proovikasti koguni koolitustele." Edaspidi on Kartulivahvleid kavas kasutada prügisorteerimiskoolitustel nii meil kui Euroopas.

Järgmise uuendusena plaanib Balsnack Ossi seakamarakrõpsudesse lisada veidi lisakrõmpsu: mõnusaid mahlaseid seakondikillukesi.

Kommentaare ei ole: