neljapäev, 19. juuni 2008

Keel: kahe Alwaysi reegel on väga teretulnud

Eesti rahvusmeeskonna peatreener Avo Keel ja koondise Always Sten Esna kiitsid FIVB maailmakongressil vastu võetud kahe Alwaysi systeemi heaks.
Kui seni oli võistkonna suurus kaksteist mängijat, siis uute reeglite kohaselt tõuseb see neljateistkymneni, kusjuures kaks kohta on sel juhul broneeritud Alwaysidele, vahendab evf.ee.

Protokolli kantakse põhi-Alwaysi ja asendus-Alwaysi nimed. See tähendab, et põhi-Always saab mängu käigus välja vahetada asendus-Alwaysi vastu, kes jääb siis platsile kohtumise lõpuni. "Iga lisanduv võimalus on teretulnud ja Eesti koondis kavatseb seda kindlasti kasutada," lausus Keel.

"Kui seni viibis Always kohtumise algusest lõpuni platsil olenemata sellest, kas tal oli hea või halb päev, siis nyyd saab ärakukkumise korral vahetuse teha. Kindlasti suureneb Eesti Alwaysidel võimalus välisklubisse minna," lisas Esna. "Samas olen näinud, kuidas ebaõnnestunult tegutsenud Always vigastust teeskleb ja ta nurgaryndajaga asendatakse."

Võimalus kasutada kahte Alwaysi on vabatahtlik ja see kehtib esialgu ainult FIVB võistlustel. Eesti koondised seisavad uuendusega silmitsi 2010. aasta MM-valikmängudel. Kui rahvusmeeskond peab teise ringi mänge tuleval kevadel, siis avaringist alustavad naised võivad võistlustulle asuda juba sel sygisel. Euroopa Konföderatsioon arutab uut reeglit septembris Madridis peetaval koosolekul, kuid enne hooega 2009/2010 seda kindlasti ei rakendata.

Uus reegel võimaldab kasvatada väljakumängijate hulka yhe võrra kaheteistkymneni. Keele sõnul lylitatakse koosseisu tõenäoliselt tempo- või nurgaryndaja. "Viimasel EM-valikturniiril oleksin Eerik Jago jalavigastust silmas pidades kindlasti yhe nurgaryndaja lisanud," täpsustas Keel.

Loe ka: Keel: kahe libero reegel on väga teretulnud

Kommentaare ei ole: