teisipäev, 17. juuni 2008

Tallinnas toimusid sünoptilised sündmused

Tallinnas toimusid täna pärastlõunal mitmed sünoptilised sündmused. Põhja-Eesti Päästekeskuse teateil on olukord Tallinnas normaliseerumas. Politseiesindajate sõnul on vahejuhtumite arv linnas vähenenud, kuid kodanikel palutakse säilitada rahu ning ettevaatus.

Täna kell 13:17 tungisid Soome lahelt äikesepilved Tallinna eeslinna ning liikusid sealt edasi kesklinnna ning Musta- ja Õismäele. Äike põhjustas puhangulisi tuuli mis rikkus kohalikku taimestikku.

Kesklinnas ning Mustamäel oli kuulda müristamist, mistõttu algatas Tallinna linnavalitsus oma erakorralisel istungil erikomisjoni kokkukutsumise, mille eesmärk oleks Tallinna mürakaardi reaalsele olukorrale vastavusse viimine. Erakordse olukorra puhul eraldati linna reserfondidest 500 000 krooni.

Peaminister Andrus Ansip nimetas äikest ootamatuks ning heitis keskkonnaminister Jaanus Tamkivile ette hoolimatust keskkonnaprobleemidega tegelemisel, mis annab alust kahtlustada ka koalitsioonisiseseid konflikte.

Äikesega kaasnesid ka tugevad vihmasajud, mis tegid teed ning tänavad märjaks ning tekitasid teedele libeduse ning loike. Häiritud liiklus Liivalaia tänaval ning Pärnu maanteel on politsei operatiivteadaannete kohaselt taastunud. Pilvedest langenud raheterad ei purustanud Nõmmel õnnekombel ühtki kasvuhoonet.

Jätkame sündmuste operatiivset kajastamist. Ilmateenistuse andmetel võib sadu jätkuda ning Kanal 2 operatiivreporteri sõnul on pilved Talinna kohal väga suured.

Kui teil on lisainfot ilmaolude kohta, olete kutsutud seda jagama Postimehe ilmauudiste kommentaarides. Fotod võib saata aadressile mailto:1339@postimees.ee.

Loe ka: PM: Tallinna vallutas äikesetorm

Kommentaare ei ole: