neljapäev, 21. august 2008

21. juuni klubi: taassõltuvuspäev riigipyhaks!

21. juuni klubi taotleb Eesti taassõltuvuspäeva tähistamist riikliku pyhana, teatas klubi vastuseks taasiseseisvuspäeva mitmekylgsele tähistamisele, mis klubi juhtkonna tähelepanu pälvis.

"Iga inimene, kes vähegi ajalugu tunneb, teab, et Eesti auväärsel rahvusliku sõltuvuse traditsioonil on ajaloo hämarikku ulatuvad juured," lausus kommentaariks 21. juuni klubi esimees Johannes Koorberg. "Kahtlemata on Eesti saavutanud sõltuvuse palju enamatel kordadel kui sõltumatuse. Niisamuti oleme veetnud sõltuvuses märksa pikema aja kui iseseisvuses. Sellistes tingimuses oleks kuritegelikult lyhinägelik eirata meie esiisade pärandit. Kas mitte ei räägi ka Eesti rahva ideoloogid juba alates Carl Robert Jakobsonist 700-aastasest orjaajast?"

Järgmise aasta 21. juuniks kavandab 21. juuni klubi Tallinna Lauluväljakul yldrahvalikku öölaulupidu "Orjamisaeg". "Laulupeo toimumine öösel symboliseerib meie rahva ajaloolist vaimupimedust ning orjarahva mentaliteeti," toonitas Koorberg. Esitamisele tulevate laulude kava on alles koostamisel, kuid kindlasti kuuluvad sellesse "Saaksin ma saksa sundijaks" ja "Pyha öö".

21. juuni klubi asutasid tänavu 21. juunil Eesti taassõltuvusele nõu ja jõuga kaasa aidanud inimesed ning need, kes soovivad seda teha tulevikus.

Loe ka: 20. augusti klubi korraldab Tallinnas rahvusvahelise konverentsi

Kommentaare ei ole: