neljapäev, 28. august 2008

Kiri nõuab koondamist topelthüvitistega

Et mitte pahandada avalikke teenistujaid, keda ekslikult koondamistasudeta koondamismeetoditega ähvardati, otsustas Siseministeerium oma häid kavatsusi tõendada koondamistasude kahekordistamisega.

Siseministeeriumi kantsler Märt Kraft saatis jõustruktuuridesse ekslikult laiali kirja, mis palus ametnike koondamisel eelistada skeeme, mis koondamistasu maksmist vältida võivad. Kuna siseministeeriumi väited, et antud kiri ekslikult sõnastatud oli, keegi uskuda ei tahtnud, otsustas siseminister Jüri Pihl ministeeriumi häid kavatsusi ka tegudega kinnitada ning saatis laiali uue kirja, mis palub otsida võimalusi koondamise puhul topelttasude maksmiseks.

"On mõeldamatu, et teenistujad, kes koondamispäeva nimel on aastaid tööd rüganud, sedavõrd tühiste summadega lahkuma peavad," kirjutab ta kirja selgituses. "Me teame küll kui vähe riik tegelikult palka maksis ning selleks, et teil riigist hea mälestus jääks, on vähemasti siseministeeriumi haldusalas lähema poole aasta jooksul kõik koondamistasud kahekordsed."

"Tundsin, et mind on reedetud, kuid nüüd tunnen suurt tänutunnet," ütles tulevane koondatav politseiametnik HMSile.

Pretsedenditut sammu on tunnustavalt kommenteerinud ka välisajakirjandus.

Loe ka: Kiri nõuab koondamist hüvitist maksmata.

Kommentaare ei ole: