reede, 15. august 2008

Lehm Riia krooniti Eesti kuningannaks

Vastavalt Raikkülas salajasele kriisikoosolekule kogunenud Riigikogu otsusele krooniti täna Luige alevis Harjumaal lehm Riia Eesti Kuningriigi kuningannaks.

Kuninganna Riia I võttis yhtlasi vastu ustavustõotuse Riigikogu liikmetelt, peaminister Andrus Ansipilt (kogu valitsuse nimel), kaitseväe juhatajalt kindralleitnant Ants Laaneotsalt ning president Toomas Hendrik Ilveselt, kes jätkab teenistust kuninganna kojaylemana.

"Elagu kuninganna," kommenteeris Riigikogu esimees Ene Ergma.

"See otsus võib tulla ootamatuna," selgitas peaminister Andrus Ansip põrutava syndmuse tagamaid lähemalt. "Kuid pidasin Neinar Seli, Mülleri Sassi, Matti Miliuse ja teistega nõu ning minus syvenes veendumus, et praegusest raskest majanduslikust, poliitilisest ja sõjalisest olukorrast võime välja tulla yksnes kuningriigina. Usun kindlalt, et Eesti Kuningriik on 13 aasta pärast mitte yksnes iseseisev riik, vaid ka kõige rikkam monarhia Euroopas. Jumal kaitse kuningannat!"

Riigikogu vanematekogule lähedalseisva anonyymseks jääda soovinud allika sõnul langes valik lehm Riiale, kuna ta valiti Eesti kõige kaunimaks herefordi veiseks. Valimisprotsessi pole kavas vastavalt uuele, kriisiseisukorras vastu võetud põhiseadusele niipea korrata. Allika sõnul valitakse uus valitseja ainult juhul, kui Riia ja kõik tema järeltulijad naisliinis on välja surnud.

Lehma Riia nyydseks endine omanik, AS Tartu Agro saab valitsuse reservfondist väärilise kompensatsiooni.

Loe ka: Eesti kauneima lehma tiitli võitis Riia; Norra kuningas lõi pingviini rüütliks

Kommentaare ei ole: