laupäev, 11. oktoober 2008

Ansip: Eesti rebis Islandist ette

Peaminister Andrus Ansip andis eile erakorralise pressikonverentsi, milles teatas, et Eesti on tänu Reformierakonna tegevusele Islandist rikkam riik.

"Meie kaht väikeriiki seob tugevalt kuulumine ühtsesse Skandinaavia kultuuriruumi ning fakt, et Island oli esimene riik, kes Eesti Vabariigi iseseisvust tunnustas," ütles peaminister. "Meie möödumist ei tohiks vaadelda kui islandlaste halba õnne, vaid pigem kui Eesti edusammu sellel raskel teel."

Reformierakond lubas jääda truuks oma lubadusele viia Eesti 5 rikkaima Euroopa riigi sekka ning seda vahendeid valimata. "Tõusmiseks on teadupoolest kaks varianti: parendada iseenese seisu või siis halvendada konkurentide oma. Meie oleme valinud mõlemad variandid," lisas Ansip naljaga pooleks.

Islandi peaminister tunnustas Eesti rahva pingutusi: "Meie jaoks on suur asi see, et ajal, mil kuulutame välja riigi pankrotti, suudame eksportida midagi, mis on olulisem kui raha või varandus, midagi, mis on tähtis mitte ainult Islandile ja Eestile, vaid ka kogu maailmale: rõõmu."

Järgmisena on erakonnal plaanid kukutada Läti ja Leedu majandus.

Loe ka: Pankrotihirmus Islandit haaras ahastus

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Väga hea !!! :))))