esmaspäev, 27. oktoober 2008

Loodi medal Piiskop Alberti mälestuseks

Muinsuskaitse seltsi abil loodi uus aumärk Piiskop Alberti mälestuseks. Aumärki hakatakse välja andma eriliste teenete eest Eesti riikluse hävitamisel ning rahva anastamisel.

Aumärgi idee autori, piiskop Alberti järeltulija Volker von Buxhoevedeni sõnul on eestlased matslik ja laisk joodikrahvas, kes on läbi ajaloo tõestanud fakti, et umbrohi ei sure. "Minu esiisa tegi ära suure töö ja pani aluse Liivi rahva hävingule: võiks öelda, et see töö on nüüd lõpule viidud ja tuleb otsida uusi väljakutseid."

Muinsuskaitse seltsi esindajad lisasid, et Nõukogude liidu lagunemine oli suur eksitus ning seltsi seostamine nende pöördeliste sündmustega on kohatu. "Me soovime distantseeruda ning antud aumärk on selleks suurepärane meetod."

Ekspertide hinnangul on aumärgi kõige tõenäolisemaks kandidaadiks ilmselt keegi pangandusringkondadest. "Kui Albert von Buxhoeveden õpetas eestlastele, mida tähendab igikestev töö, siis pangad ning iseäranis SMS laenud on rahva orjastamisel palju ära teinud," kommenteeris ekspert Haige Mõistuse Sündikaadile.

Vene saatkond tervitas aumärgi loomist ning lubas Eesti territooriumi Venemaaga liitmise 300nda aastapäeva tähistamist suurejooneliste mässudega Ida-Virumaal ja Narvas.

Loe ka: PM: Piiskop Alberti mälestuseks hakatakse aumärki välja andma

Kommentaare ei ole: