reede, 7. november 2008

Riik hakkab maksma ymbrikupalka

Ametnikele hakatakse maksma ymbrikupalka, et avaliku sektori kulusid kokku tõmmata, teatas täna rahandusminister Ivari Padar.

"Vastavalt kõige uuematele valitsuskabinetis kokku lepitud kärpekavadele võtame töölepinguga tööle yksnes osakonnajuhid ja raamatupidajad," selgitas Padar pressiteataja vahendusel. "Hea õnnega võib n-ö puhtalt tööle jääda veel mõni poliitiline nõunik." Kava kohaselt hakatakse alamaid ametnikke tasustama peamiselt bensiini-, side- ja kontorikulude arvel.

"Nii rakendab riik praktikasse tööjõu paindliku kasutamise mudeli – see on muide sätestatud ka uues töölepinguseaduses – ja hakkab elavaks eeskujuks erasektorile," põhjendas peaminister Andrus Ansip. "Tööd võib teha ka tykikaupa: näiteks võib arengukava eest selle kirjutajale tasuda arvuti või soliidse varu paberi ning pastakatega."

Riigikogu tervitab uusimat säästukava toetanud ning võtab peatselt vastu seaduseparanduse, mille kohaselt hakatakse riigikogu liikmete abisid tasustama kuluhyvitiste kaudu, kommenteeris riigikogu esimees Ene Ergma äsja Haige Mõistuse Syndikaadile. "Tallinnast väljaspoolt pärit riigikogu liikmed võivad pakkuda abile palga asemel ka riigi kulul eluaset," pani Ergma ette. "Neil endal ei lähe ettenähtud riigi kulul eluaset ju niikuinii tarvis, nagu näitab aastakymnetepikkune kogemus."

Yhtlasi korraldab rahandusministeerium peagi loova raamatupidamise kursused juhtivatele ametnikele, teatas rahandusministeerium. Koostamisel on ka vastav juhend, mida hakatakse riigisaladuse loaga ametnike seas, nuhkis välja Haige Mõistuse Syndikaadi luurekorrespondent.

Loe ka: Kulude optimeerimine = palk ümbrikusse

Kommentaare ei ole: