teisipäev, 25. november 2008

Tallinnas avatakse esimene lastekasiino

Kindlustamaks hasartmängijatele järelkasvu, avab Tallinna linn koostöös Play-In kasiinoga esimese spetsiaalselt lastele mõeldud hasartmänguasutuse.

Asutuse avamiseks tuli initsiatiiv linnaelanikelt. Ümbruskonna koolides ja lasteaedades käivate laste vanemad kurtsid kasiino kriminogeenset mõju ning üleüldist kõlblustaseme langust piirkonnas. Ka linnavalitsus suhtub kasiinosse heatahtlikult: "Lapsed, elu õied, on nii süütud ning toredad: kui täidame kasiinod lastega, on kuritegevus pühitud." Projekti edukuse korral avatakse linna noortekeskustes ka hasartmänguklubid noortele.

Õiguskantsler Indrek Tederi sõnul on kasiinode keelamine noortele põhiseaduse vastane, sest põhjendamata keeld piirab niigi piiratud õigustega isikute õigustatud piiranguteta otsustusvabaduse määra. Ta sõnastas selle tõesti nii. "Kasiinod, kus müüakse alkoholi ning tarbitakse tubakatooteid ei ole lastele soodne kasvupinnas, kuid laste oma kasiino: põhiseadus selle vastu küll ei ole," kiitis kantsler oma lemmikut.

"Pätid on kõik tänaval," laiutas kurjategijate esindaja käsi. "Mismõttes olukord paranenud on? Mõned sõltlased on siin jääknähtudega läinud kesklinna mängima, aga ühistransport on ju niigi koormatud. Oleme teinud ka väikese rehabilitatsioonikeskuse pokkeriga, aga... automaadi külm pind su käe vastas, vilkuvad tuled, tilin. Seda mingi mustamäe korter ei asenda. Põhiliselt rüüstame ümbruskonna autosid, kas teie jätaksite oma lapsed nälga?"

Loe ka: Koolide ja lasteaedade läheduses asuv kasiino saab loa jätkata

Kommentaare ei ole: