neljapäev, 24. september 2009

Eesti allus Euroopa Liidu salajaste liikmete survele

Pronksiöö ajal Eestit kyberrynnakutega pommitanud Sergei Markovi ja Vassili Jakemenko otsustas taas Euroopa Liitu reisima lubada küll justiitsminister Rein Lang, kuid asja algatasid Haige Mõistuse Syndikaadi teada Euroopa Liidu salajased liikmed, mille olemasolu ja liitu kuulumist rahva eest varjatakse. 

Sarnaseid seletamatuid juhtumeid on varemgi ette tulnud. Nii näiteks kehtestas Euroopa Liit sissesõidukeelu Valgevene liidritele ja kõrgetele ametnikele pärast 2004. aasta laialdaselt võltsitud referendumit ning valimisi just põhjendusega, et sellega ei järginud riigi juhtkond Euroopa Liidu väärtusi. Keeld tühistati alles eelmisel aastal.

Anonyymseks jääda soovinud välisministeeriumi pressiesindaja tunnistas Haige Mõistuse Syndikaadile pöidlakruvide tõhusa surve all, et Euroopa Liidu salajaste liikmete hulka kuuluvad sellised maad nagu Ruritaania, Molvaania, Lemuuria ja Transnistria. 

Teiste uudistekanalite eest on seni jäänud salajased liikmesriigid varjule – yksnes Transnistria kohta võib meediast aeg-ajalt näha moonutatud teateid, mis ei maini riigi liikmelisust ega tegelikku mõjuvõimu Euroopa Liidus.

Ruritaania valitsusametnike avaldatud mitteametlikel andmetel siirduvad Sergei Markov ja Vassili Jakemenko järgmisel nädalal Euroopa Liidu raha eest Pariisi croissant'i sööma.

Loe ka: Urmas Paet allus salajaste EL-i liikmete survele 

Kommentaare ei ole: