teisipäev, 5. jaanuar 2021

EKRE fraktsioon: valitsus peaks keskenduma olulisemate liitlaste solvamisele ja pandeemiale

Nädalavahetusel kogunenud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsioon mõistis hukka rahandusminister Martin Helme ja riigikogu väliskomisjoni liikme Mart Helme hiljuti Tre Raadios väljendatud kommentaarid Leedu ja Rumeenia aadressil. 

Fraktsioon märkis, et partei liidrid keskenduvad väikeste NATO liitlaste mõnitamisele olukorras, kus mitu Eestile märksa olulisemat riiki on veel solvamata. Liikmed pelgavad, et pärast Ameerika Ühendriikide järgmise presidendi Joe Bideni paikapanemist on Eestis jäädud loorberitele puhkama. 

“On sümptomaatiline, et valitsus ei ole siiani leidnud võimalust Kanada demokraatia kahtluse alla seadmiseks,” märgitakse avalduses. “Samuti oleme pööranud lubamatult vähe aega Saksamaa ja Prantsusmaa ründamisele. Eriti raske on avalikkusel mõista, miks me viivitame praeguses olukorras Läti kuuevarbaliste sodomiitide hukkamõistuga.” 

Liikmed leidsid, et ehkki NATOsse mittekuuluva Rootsi põlgamine on paljude erakonna valijate jaoks enesestmõistetav, on partei liidrid hoidnud Rootsi poliitikute kommunistideks ja müüjatüdrukuteks sõimamisest. Samal ajal ei ole Rootsi meile vähem oluline riik kui Soome, mille puhul selline võimalus leiti. 

Avalduses märgitakse, et Eesti on praegu tõsises tervise- ja majanduskriisis, mis vajab kõigi rahvuslike jõudude mobiliseerimist. “Seetõttu on valitsuse esmane missioon praegu selgitada, et pandeemia on müüt ja töökohtade kadumises on süüdi välismaalased,” leiab fraktsioon. “Suhete rikkumine väikeste liitlasriikidega on pseudoteema, millega võib tegeleda headel aegadel.” 

Kommentaare ei ole: