teisipäev, 8. aprill 2008

Kaitsevägi hakkab politseid abistama

Täna pärast lehtede trükkiminekut saatis Justiitsministeerium pressiteate, milles tehakse ettepanek anda kaitsejõududele korravalve tagamise kohustus riigis ka eriolukorda välja kuulutamata.

Üks sõjaväelise riigipöörde niiditõmbajatest justiitsminister Rein Lang kommenteeris muudatusi HMSile järgmiselt: "Ei ole mõeldav, et sõjavägi oma püssidega kõrvalt vaatab, kui meil Tallinnas marodöörid märatsevad ja lõngapoode põletada üritavad. No andke andeks! Ameerikas näiteks laseb rahvuskaart pidevalt märatsevaid üliõpilasi maha."

Vastavalt uuele korrale hakkavad sõjaväeüksused teostama ka praegu valdavalt erasektorisse väljaantud ülesandeid nagu bussijäneste jälitamine ja kiiruspiirangutest kinnipidamise tagamine. "Meil on piisavalt sõjaväelasi, et igale Tallinna ristmikule vähemalt üks korda valvama panna."

Uue korra seadustamiseks on vaja teha parandusi ka politseiseadusse, et oleks võimalik lisaks tavapärastele politsei erivahenditele korravalves kasutada ka haubitsaid, granaadi-, leegi- ja raketiheitjaid, raskekuulipildujaid ning soomukeid Pasi.

"Ega see soomuk millegi muu kui hullunud rahvajõugu jaoks nagunii kasulik pole," kommenteeris anonüümseks jääda soovinud tegevsõjaväelane olukorda.

Peaminister Andrus pani rahvale südamele provokatsioone ignoreerida ja koju jääda.

Loe ka: Kaitsevägi saab politsei abijõuks ilma eriolukorrata

Kommentaare ei ole: