teisipäev, 1. aprill 2008

Linn tellis Kangrolt uued liiklusmärgid

Loomaks Keskerakonna plakatite ümbrusse turvalist liikluskeskkonda tellis Tallinn Tarmo Kangrolt tuhat pronksist liiklusmärki 30 km/h liikluspiirangute kehtestamiseks. Kujude valmimistähtaeg ühitatakse kohalike omavalitsuste valimiste avapäevaga.

Tallinna Transpordiameti teatel tulevad uued märgid linnakeskkonda esteetiliselt sobivad ja kujutavad endast naeratavaid linnaosavanemaid, kes hellalt liikluspiirangukettaid sülelevad. Märkide nähtavust tagab 3M helkurmaterjal, mis on autotulede abil nähtav kuni 300 meetri kauguselt ning märkide suurus ning kuju vastab liikluseeskirjades kehtestatule.

"Otsisime viisi kuidas muuta Tallinn turvalisemaks ning ühtlasi eksponeerida neid toredaid inimesi, kes meie linnaosades rasket tänamatut tööd teevad. See on tavaline praktika kõikides Ladina-Ameerika riikides," selgitas linna Avalikkussuhete Ameti pressiesindaja.

Kujude ja kavandite hinda on praegu vara öelda, sest lepingud on veel sõlmimata ja kõik võib muutuda. Kõikide kujude pead on Rooma riigi eeskujul vahetatavad ja keermestatud.

Projekti edukuse korral lubati kaaluda ka ülekäiguradade turvamist linnapea pronkskujudega.

Loe ka: Linn tellis skulptor Tauno Kangrolt Rahvarinde mälestustahvli
Loe ka: Tallinn tõmbaks kiiruspiiri kesklinnas 40 km/h peale

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kangro: «Ma saan aru küll, et te olete hästi pahatahtlikud, aga uskuge mind, see on korrektne asi. Päris tõsiselt. Seekord küll ei teinud mingit pättust, keegi ei öelnud mulle teiste hindu ja üldse - koostöös Tallinna linnavalitsusega hakkasime ausateks!»

Manjana ütles ...

mõte ise ju täitsa tore :) närvi ajavate märkide juures võiks ju küll mingi lõbus asi olla. piirangute lõpumärk on juba ise tore, sinna pole lisa vaja.

aga no kas just pronkskujud, võiks ju midagi odavamat, aga sama lõbusat.