teisipäev, 9. detsember 2008

Läti kaitsepolitsei otsustas seaduse devalveerida

Läti kaitsepolitsei otsustas devalveerida seaduse, mis keelab rahvusvaluuta lati omavolilise devalveerimise, et asutus saaks tööd normaalselt edasi teha.

"Kuigi on kriminaliseeritud lati omavoliline devalveerimine – ükskõik, kas seda teevad yksikisikud, ettevõtted, Läti või mõne teise riigi asutused või hoopis rahvusvahelised organisatsioonid –, on meil andmeid, et esineb yha enam devalveerimiskoldeid, nii et varsti võiksime rääkida devalveerimisepideemiast, kui sellistest asjadest rääkimine meile kriminaalasja kaela ei tooks," rääkis HMSile tundmatuks jääda sooviv Läti kaitsepolitsei polkovnik. 

Ta viitas Ventspilsi majanduskõrgkoolile, kus latt on lektor Dmitri Smirnovi eestvõtmisel juba asutusesiseselt "igaks juhuks" ja "pehme maandumise garanteerimiseks" (nagu kuriteos kahtlustatavad ise väljenduvad) devalveeritud, ning Rahvusvahelisele Valuutafondile (IMFile), kes majasisestes dokumentides ja läbirääkimistel Lätile antava laenu asjus juba arvestab lati devalveeritud kursiga. 

"Nii ei jäänudki meil muud yle kui seadust otsustavalt devalveerida," tunnistas polkovnik pisarsilmi. "Muidu ei olekski meil enam muud tööd kui devalveerijaid jahtida. Ja seda veel koondamisajal."

Kommentaare ei ole: