kolmapäev, 17. detsember 2008

Vjatšeslav Leedo kannatas kolm aastat

Harju ringkonnakohus heastas pea kolm aastat kestnud kannatused, mis suurärimees Vjatšeslav Leedole osaks said.

Täna, aastaid hiljem on ärimees juhtunust rääkides ikka veel häiritud ja kidakeelne: "Saage aru, ma usun kõike, mida kirjutatakse -- kartsin oma elu eest väga, ostsin isegi relva."

Juhtum sai alguse 24ndal jaanuaril 2006, mil Vjatšeslav Leedo sattus lugema Delfi poolt kirjastatud kommentaare. Paraku ei olnud Delfi teadlik, et mees on raskes stressis faktist, et tema laevad äsja vormunud jäätee purustamisega suurt tulu tekitada ähvardasid.

Leedo kirjeldas Haige Mõistuse Sündikaadile kuidas ta kommentaare lugedes nutma puhkes, seejärel stressi langes ning igasuguse töövõime kaotas. "Järgnes kahjum ja töövõime langus," selgitas mees.

Paraku oli Delfi avaldanud ka tapmisähvardusi ja lausa üleskutseid ärimehe mõrvaks. Oma lähedastele säärast õudust näidanud mees pages oma perega tükiks ajaks avalikkuse vaateväljast, varjates end anonüümsetes hostelites, väljudes majast vaid päikeseprillide ja valehabemega. Paranoia vältimiseks tuli kasutada koguni psühholoogi abi.

Harju ringkonnakohus lasi nurjatul Delfil katta vaevatud ärimehe kohtukulud ning määras mehele 5000 krooni kahjuraha.

Kohtu otsuse kohaselt peab Delfi raha üle andma 2-kroonistes, et ärimees saaks raha vanni valada ning selles košmaarijärgseid rahustavaid kümblusi sooritada.

Leedo sai ringkonnakohtus Delfi üle võidu