reede, 23. jaanuar 2009

Arengukava väärtustab joomarlust ja haigust

Tallinna linnavolikogu kinnitas alkoholismi, narkomaania ja HIV/AIDSi leviku arengukava Tallinnas aastateks 2009–2012.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul väärtustab arengukava purjus ja haiget linnarahvast. "Sihiks on alkoholi ja uimastite kasutamise kasvatamine, parem juurdepääs diileriteenustele ning nende kõrgem kvaliteet, samuti püsiv tõusutendents HIVi uute juhtude osas," loetles abilinnapea.

"Tuleb tunnistada, et haigeid ja purjus inimesi on Eesti ühiskonnas kahetsusväärselt diskrimineeritud," rõhutas Martinson. "Ka on nad keskmisest arukamad ning teavad, mis on neile hea. Seda tõestavad testid, mille kohaselt hääletab sama inimene purjuspäi kaks korda suurema tõenäosusega Keskerakonna poolt kui kainena."

Varasemaga võrreldes on oluliselt suurendatud teavitustöö osakaalu ja tähtsustatud võimalikult varajase sekkumise põhimõtet. Arengukava kohaselt peaks aastaks 2012 olema uimastite ja alkoholi kasutamine kasvanud kolmandiku võrra, kvaliteetne nakatus- ja habilitatsioonisüsteem aga tagatama kolmandikule karsklastest. Uute HIV/AIDSi juhtude arvus tuleb arengukava kohaselt saavutada 10% tõus ja uute HIV-nakkuse juhtude arv 100 000 elaniku kohta peaks jääma üle 30.

Arendustöö on suunatud kõikidele ühiskonnagruppidele, eriti aga lastele ja noortele, märkis abilinnapea.

Loe ka: Arengukava väärtustab karskust ja tervist

Kommentaare ei ole: