neljapäev, 15. jaanuar 2009

Minister Maripuu sõi tyhjaks 29 puuviljakorvi

Sotsiaalminister Maret Maripuu sai puuviljamyrgituse, kui oli sunnitud tyhjaks sööma tuhandeid kroone maksma läinud 29 puuviljakorvi, mille oli algselt kavatsenud saata kõikidesse pensioniametitesse, et töötajaid tänada.

Koos veo ja käibemaksuga kulus korvidele ca 10 000 krooni, ytles sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Jana Zdanovitš HMSile.

"Teame väga hästi, millise surve all minister praegu töötama peab, koormus on ylimalt suur ning probleemid on rasked," ytles Zdanovitš. Tema sõnul ei olnud sugugi lihtne otsustada, kellele pensioniameti töötajaist peaks korvist võetud puuvili viidama riigi kulul töökohale ning kellele toimetataks see 60kroonise teenustasu eest koju või kantaks pangakontole.

Korvide asemel laiali saadetud kirjas sõnas Maripuu, et aasta lõpule ning uue algusele on kuhjunud mitu suurt ymberkorraldust, mille elluviimine on paljuski just ministri õlgadel. "Pingelised päevad on nõudnud minult pikemaid tööpäevi ning väga tihedat tööd," kirjutas Maripuu ja tänas iseennast. "Palun edastage minu tänusõnad ka minu perele – kiiretel aegadel on kodune toetav suhtumine väga oluline."

Pressiesindaja sõnul ei oleks yhest pisikesest korvitäiest maripuuviljadest tervele majatäiele pensioniametnikele mitte kuidagi jagunud. Seepärast oli minister lõpuks sunnitud tegema raske otsuse ja puuviljad ise ära sööma - vastasel juhul oleks riigi raha niigi raskel ajal ilmaasjata raisku läinud.

Sotsiaalminister Maripuu viibib hetkel Mustamäe haiglas, kus tema vaevusi leevendatakse klistiiri ja maoloputusega. Ministri tervislik seisukord on meditsiinipersonali hinnangul hea.

Uudiseportaalide kommentaatorid on tundnud laialdast huvi selle vastu, kes Maripuu viljakorvid kinni maksis. Jana Zdanovitši kinnitusel kanti kõik kulud sotsiaalministeeriumi palgafondist, pensioniametnike tasustamata yletunnitööde arvelt.


Loe ka: Minister Maripuu tänas 29 puuviljakorviga

Kommentaare ei ole: