reede, 7. august 2009

Klubis toimunu: Õpetaja jutlustas lava ees ja vanainimesed kuulasid

Päevalehega rääkinud pealtnägijate ja jutlusel viibinute sõnul toimus Hollywoodi ööklubis mitu päeva ette planeeritud jutlus, kus õpetaja Gustav Piir jutlustas lava ees ning inimesed kuulasid pärastlõunani.

Seni on erinevad allikad ajakirjandusele rääkinud, et Hollywoodi esisel platsil ja kõrvalruumides toimus spontaanne kogunemine, mille käigus viis valvur kirikulised omal algatusel ka klubisse sisse. Seda versiooni on kinnitanud klubi omanikud eesotsas Peeter Rebasega.

Jutlusel osalenute ja pealtnägijate sõnul on tõde hoopis midagi muud – rohke viirukiga jutlus mitmete Eestis laiemalt tuntud inimestega toimus otse klubis ja seda varaste lõunatundideni.

3. augustil Päevalehes ilmunud loos kinnitas Rebane, et teisipäevaks ühtegi üritust klubisse plaanitud ei olnud, eile aga täpsustas, et klubi kõrvalruumides asuvas saalis toimus klubi oma inimese sünnipäevapidu.

Päevalehega vestelnud inimeste sõnul algas jutluse planeerimine aga juba enne Madonna kontserdipäeva – mitmel päeval asjatasid klubi juures klubi valvur Gunnar Ränkel ja Anu Saagim.

Teisipäeval toodi kohale suurel hulgal tarvikuid: nii küünlaid, viirukit, mürri, palvelehti kui ka annetuskast. Umbes kella kümne paiku alustas õpetaja otse klubis kooriproovidega. Õhkkond ja toon olevat olnud võrreldav väiksemate kirikutega.

Kirikulised, keda oli erinevatel andmetel 50-100, tulid kohale enne Madonna kontserdi algust ning üritus läks klubis käima. Mõlema sissepääsu juures valvati, et peopaika ei pääseks soovimatuid külalisi.

Korraga oli klubis umbes 30 inimest, ülejäänud olid sel ajal hoovis. Kui klubi esindajate andmetel toimus sünnipäev hoone kõrvalruumides, HMSiga rääkinute sõnul aga käidi seal põhiliselt vaid WC-s.

Jutlusest osavõtnute sõnul oli kantsel lava ees ning piiblilõike kõlas nii Uuest kui Vanast Testamendist, sealhulgas loeti Mäejutlust, Ilmutusraamatut kui ka Jeesuse sündi. Majaesisel asunud laualt palvelehti toonud pidulised toetasid neid lava ees kuulamise ajaks klubi helipuldile.

Jutlus vältas pealtnägijate sõnul vähemalt kella kolmeni pärastlõunal.

Peeter Rebane sõnas eile, et klubihoones midagi lõhutud ei ole ja kõik väärisasjad on alles. Praeguseks on klubi valvanud Gunnar Ränkeliga tööleping peatatud ja klubi juhtkond on andnud politseisse avalduse omavolilise sissetungi asjus.

Ei Anu Saagimi ega Gunnar Ränkeliga ei ole HMS proovinud ühendust saada.

Loe ka: Kirikupeol toimunu: DJ mängis altari ees ja purjus inimesed tantsisid

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Anonüümne vihjekommentaar.

"Röövlid: Raha panka panemine pole turvaline"
http://www.tarbija24.ee/?id=154184