esmaspäev, 31. august 2009

Tallinna linnavalitsus taastas korterijärjekorrad

Nendele tuhandetele linnaelanikele, kes igatsevad tagasi nõukogude aega, kui rohi oli rohelisem ja taevas sinisem, on Tallinna linnavalitsusel rõõmusõnum: korterijärjekorrad on tagasi. 

Paljud linnaelanikud jooksid eelmisel nädalal tormi üürikorteritele, mille saamiseks oli võimalik esitada avaldusi 23. septembrini. "Ootan siin juba hommikul kella viiest saati," ytles Haige Mõistuse Syndikaadile yks õnnelik korterisappa soovija Vabaduse väljakult Roosikrantsi tänava poole peale ulatunud avalduste esitamise järjekorras.

Linnalt üürikorteri saamiseks taotluste esitamise esimese nädalaga laekus sajale korterile ligi pool tuhat avaldust. Alates esimesest päevast tundsid munitsipaalkorterite vastu erilist huvi just noored pered, keda on vähemalt kaks kolmandikku korterisoovijaist.

"Inimeste huvi on väga ootuspärane," nendib abilinnapea Eha Võrk. "Noored pered, kes alles alustavad iseseisvat elu, igatsevad tagasi nõukogude aega, kus riik tundus inimeste eest hoolitsevat. Praeguses majandusolukorras, kus riik ilmselt eriti ei saa abistada, on seda enam oodatud ühiskonna ehk Tallinna linna abi. Korterisabade taastamine on end igati õigustanud ja kindlasti läheme selle projektiga edasi, näiteks taastame ka toidu- ja sukapyksisabad poodides." 

Kommentaare ei ole: