teisipäev, 25. august 2009

Kõrveküla lastekodu: hoiatusi uskudes uurige kindlasti organisatsiooni tausta

Kõrveküla lastekodu poole on inimesed pöördunud murega, et neid hoiatatakse lastekodu toetamast. Heldeid toetajaid hoiatavat sotsiaalministeeriumi ja politseid pole aga tegelikkuses olemaski.

Kõrveküla lastekodu propagandaosakonna nõuniku Pulmet Ehmi sõnul on äärmiselt kahetsusväärne, et annetamis- ja toetamiskuulutusi kasutatakse laimamiseks ja petmiseks. "Väga kahju on sellest, et keegi on otsustanud lapsi ära kasutada, nende arvelt kuulsust teenida ja inimeste heausklikkust ära kasutada. Ma tänan tähelepanelikku kodanikku, kes sellisest pettusest teada andis," ütles Ehm. "Soovitan kõigil enne annetuse tegemist uurida, kelle heaks raha kogutakse. Näiteks ministeeriumite kohta saab informatsiooni Kõrveküla lastekodu kodulehelt. Alati võib lastekodusse nõu saamiseks ka helistada,” lisas Ehm.

Kõrveküla lastekodu kriminaalosakonna juht Asta Kriis: "Kõrveküla lastekodu hoolib kõigist lastest ja on selge, et lahkeid toetajaid tuleb ettevaatusele hoiatada, ent see üllas tegevus ei tohiks muutuda kellegi rikastumise allikaks.“ Kriisi kinnitusel peaksid inimesed niisuguste kahtlustäratavate juhtumite korral kindlasti lastekodu poole pöörduma. “Helistada tasuks ka siis, kui on mingigi kahtlus annetamise eest hoiatava asutuse või kodaniku suhtes. Kelmidel ei maksa lasta end petta,“ lisas Kriis.

Loe ka: Sotsiaalministeerium ja politsei: annetusi tehes uurige kindlasti organisatsiooni tausta

Kommentaare ei ole: