reede, 30. november 2007

Tallinna maine paranemas

Viimasel aastal erinevate skandaalide tõttu langema hakanud Tallinna maine hakkab tänu äsja vastuvõetud 2008. aasta eelarvele taas tõusma. Tallinna linna mainekujunduseelarve tõus rohkem kui kahekordseks võimaldab Tallinnal ostmata jätta kõigest ühe moodsa trammi, mille arvelt on ekspertide sõnul võimalik parandada linnajuhtimisteenuse kvaliteeti vähemalt kuus korda.

Tallinna linnavalitsuse pressiesindaja teatel on tänu suurenenud eelarvele lõpuks võimalik hakata tootma positiivseid sündmuseid ka eestlastele: "Praegu oleme oma mainekujunduse suunanud pensionäridelt, kes meie põhitoetajaskonnana paraku suuresti kremeeritud on, venelastele. Samas aga tekitab see probleemi, kus linnapea peab valima vabariigi oluliste juubeliürituste ning rahvusvähemuste jaoks oluliste sündmuste vahel." Uue kava kohaselt on kavas linnapea eksponeerimiseks palgata kogenud näitlejad, kes hakkavad linna juhtimist segamata kostümeeritult Tallinna esindama. Näitlejad saavad spetsiaalsed kostüümid ning koolituse. "Ega see pole mingi jõuluvana tegemine," lisas pressiesindaja.

Suurenenud eelarvest lubatakse rahastada ka linnapea Edgar Savisaare taasvalimiskampaaniat ning uut valimiste eel loodavat linnatelevisiooni. Linnatelevisioon peaks eetrisse tulema alates aastavahetusest ning hakkab esialgu näitama linnapea silmi ning kulme. "Mõtlesime, et niisama test-tabelit pole rahvale ka mõtet näidata — kui juba midagi näidata, siis midagi lustakat kogu perele."

Pikemas perspektiivis on kavas linnavalitsuse ette Vabaduse väljakule luua ka spetsiaalne linnatsirkus lastele.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

suurepärane artikkel!fantastiline!perfektne!100% sitaauku!täiesti nõus!