esmaspäev, 5. november 2007

Tallinnas tähistati uudistevaba nädalat

Traditsiooniliselt tähistati Tallinnas, sealhulgas eriti Haige Mõistuse Syndikaadi toimetuses uudistevaba nädalat. Uudistevaba nädala avas Tallinna raekoja platsil linnapea Edgar Savisaar, kes ytles oma kõnes muuhulgas:

"Vaat, vaat, vaat! Seda küsimust ma ootasin, ma kirjutasin sellele pika vastuse, aga et anda võimalus kõigil küsida, kes seda soovivad, siis ma jätan selle kõrvale ja vastan teile lühidalt. Vaadake, teate mis, küsige seda õige Indrek Raudse käest. Las tema vastab sellele kysimusele, las poiss harjutab." Savisaarel ei olnud ei enne ega pärast neid kuldseid sõnu ka midagi muud uudisväärset ega lihtsalt huvitavatki ytelda.

Seekordne uudistevaba nädal kestis Haige Mõistuse Syndikaadis peaaegu kaks nädalat. Järgmisel aastal yritame tööviljakust tõsta ja pikendada uudistevaba nädala juba vähemalt täpselt kahe, kui mitte kolme nädalani.

Uudistevaba nädala vältel jättis Haige Mõistuse Syndikaat kõigi oma usinate toimetuseliikmete, kaasautorite ja lugejate toel kirjutamata 39 põrutavat uudist, 25 olemuslugu, 15 kolumnit ja 7 syvaanalyysi. Intervjueerimata jäi tervelt 104 allikat, refereerimata ja kylma näoga varastamata 53 võõrast artiklit (mis kuuluvad kõik – muide – autoriõiguse alla).

Kommentaare ei ole: