kolmapäev, 9. jaanuar 2008

Ansip: Uus töölepinguseadus teeb tööjõuturu ettevõtlikumaks

Sotsiaalministeeriumis Reformierakonna koalitsioonikaaslasi kaasamata ettevalmistatud uus töölepinguseaduse eelnõu aitab Reformierakonna esimehe, peaminister Andrus Ansipi sõnul kaasa tööjõuturu paindlikuks muutmisele, mis on oravapartei üks tänavusi prioriteete.

"See võimaldab tööandjatel inimesi palju vähema vaevaga vallandada," teatas Ansip. "Võrreldes näiteks arenenud Euroopa riikide, näiteks Prantsusmaaga, kus rahvas on väga laisk ja streigialdis, on meie rahumeelne maavillane elanikkond nii passiivne, et neile lihtsalt peab pähe istuma. Prantsusmaal ei julgeta näiteks inimesi tööle võttagi, kuna nende vallandamisega seotud kulutused tähendavad, et igaühe kelle palkad, võtad eluks ajaks. See ei ole normaalne riiklik kaitse firmadele."

Reformierakond peab Ansipi sõnul äärmiselt oluliseks, et 2008. aastal suudaksime tööjõuturu reformi läbi viia ja ta loodab selles osas kõigi toetusele.

"Selle seaduse arutelu näitab selgelt, kes on kampaaniate rahastajate ehk siis firmade ja kes valijate ehk meie valimisreklaami tarbijate poolt," ütles Ansip. "Kui me teeme ikka piisavalt mõnusad seadused firmadele, siis firmadel on meile rohkem raha maksta. Lisaks lähevad inimesed närvi ja me võib-olla tuleme välja sellest tagurlikust seisust, kus rahvas ei suvatse tänavatel streikida ja märatseda. Kuidas me siis oma uut politseiseadust teie arvates rakendada saame?"

Haige Mõistuse Sündikaadi arvates tuleks minna Ühendriikide teed, kus päevapealt vallandamine on pigem norm, kui erand.

Loe ka: Ansip: uus töölepinguseadus teeb tööjõuturu paindlikumaks

Kommentaare ei ole: