neljapäev, 24. jaanuar 2008

Tallinn hakkab sisse ostma rahapaigutusteenust

Tallinna Linnavalitsus andis täna teada, et hakkab erafirmadelt ostma rahapaigutamise teenust. Rahapaigutamise teenust hakatakse osutama vastavalt raha vastupaigutamise teenuse osutamisele.

"Me siin vaatasime ja tegelikult maksavad inimesed viimasel ajal päris usinasti makse," teatas Tallinna vastme meediajuht Georg Pelisaar. "Seda ressurssi on tarvis kuskile paigutada, sest seisev raha teatavasti kaotab oma väärtust. Rahapaigutamise teenus lahendab selle seisva raha probleemi ka linnaelanike jaoks ilusasti ära."

Pelisaar selgitas, et rahapaigutamist ükski seadus otseselt ei keela ja selle jaoks pole ka riigihanget tarvis teha. Lisaks ei tekita linna rahakotist firmadele raha maksmine ka firmadele lisakulutusi. "Varem me tegime fiktiivseid arveid ja lasime näiteks suurte rahade eest reklaamifirmadel odavaid plakateid trükkida, aga nüüdse korra kohaselt saab see kõik palju lihtsam olema. Puhas, ilus, seaduslik korruptsioon! Ja mis kõige parem: keegi ei saa midagi teha ka!"

Linn hakkab paigutama raha linnavalitsuse kehtivas koosseisus koostamist soodustavatesse firmadesse vastavalt nende omapoolsele panusele. "Meil on komisjonid, kes otsustavad et kellele ja kui palju, aga lõppude-lõpuks saavad ikkagi kõige rohkem need, kes kõige rohkem meid toetanud on." Georg Pelisaare sõnul on konkreetsetest summadest liiga vara kõnelda: "läbirääkimised käivad, aga ma võin kinnitada, et valime kõige soodsamad pakkumised."

Tallinna linnapea Haige Mõistuse Sündikaadiga suhtlema ei soostunud: "Ega kogu sitt Ansipist ka peale ei hakka."

Loe ka:Tallinn leidis seadusest võimaluse oma saadete tegemiseks Kalev Spordis

Kommentaare ei ole: