teisipäev, 19. veebruar 2008

Euroopa juhtiv kokaiiniärimees vahi all

Itaalia karabinjeerid vahistasid täna ootamatult Reggio Calabrias juhtiva Euroopa kokaiiniärimehe Pasquale Condello, kes on yle 20 aasta tegutsenud mõjuka 'Ndrangheta organisatsiooni tegevjuhina. Ärimehe vahistamist pole võimud veel kommenteerinud.

"See on meie organisatsioonile ja äritegevusele tervikuna kahtlemata ootamatu ja julm hoop," kommenteeris 'Ndrangheta pressiesindaja. "Loodame kõnealused alusetud segadused õige pea lahendada ja jätkata normaalse tegevusega. Tegevjuhi vabanemiseni juhib organisatsiooni Condello asetäitja."

HMSi kysitletud analyytikud ennustavad yksmeelselt, et kokaiini hind maailmaturul tõuseb uudise peale vähemalt 5 protsendi võrra, regiooniti võib kõikumine olla suurem. Venezuela ja Colombia kokaiinitootjad lubasid uudise peale yhisavalduses suurendada tootmist ning laiendada kauba levitamise võrke.

"Muidugi tuleb kullereid juurde palgata," lausus anonyymseks jääda soovinud Eesti vahendaja. "Ilmselt tuleb Aafrika kaudu sissetoodava kokaiini vähenemise arvel suurendada veidi Afganistanist ja selle naaberriikidest imporditavate opiaadipõhiste uimastite osakaalu."

Loe ka: Itaalias vahistati tähtis maffiaboss

Kommentaare ei ole: