neljapäev, 21. veebruar 2008

Nokia hakkab Transilvaanias orje pidama

Transilvaaniasse suletud Saksa elektroonikatehase asemele uut rajava Nokia kontserni kohaliku juhi John Guerry sõnul ei ole võimalik kohalikke töötajaid 60–70 tunniks nädalas tööle rakendada ilma riigis orjust seadustamata.

Guerry kohtus eile riigi tööministri Paul Păcuraruga. Pooled jõudsid kokkuleppele, mille kohaselt uue tööseadusega legaliseeritakse orjapidamine, vampirism ja surnute hauast yles tõstmine, et neid nn zombidena tööjõumahukatel, kuid vähest oskusteavet nõudvatel töödel rakendada.

"Töö, pere ja võrdsete võimaluste ministeerium võtab vastu kõik ettepanekud muuta tööjõuturg paindlikumaks," kommenteeris Păcuraru. "Need teemad on juba ministeeriumi kavades." Minister märkis ära, et ajaks, mil Nokia järgmisel nädalal tehase ametlikult avab, on ettevõttes juba tööl 200 orja. Kokku plaanib Nokia Jucu tehasesse Transilvaanias värvata ligi 1500 inimorja ja 2000 zombit.

Ministeerium plaanib lubada veelgi pikemat töönädalat zombidele, kes ei taha syya ega magada ja nii võivad põhimõtteliselt teha tööd 24 tundi päevas, mis pikendaks töönädalat 168 tunnini.

Loe ka: Nokia tahab Rumeenia tehases sisse seada kuni 70tunnist töönädalat

Kommentaare ei ole: