teisipäev, 19. veebruar 2008

Reedel selgub, milleks meile Eesti Vabariik

Milleks on asutatud ja taastatud Eesti Vabariik, selgub sel reedel, 22. veebruaril, kui Tartu Ylikooli egiidi all viis aastat salajas tegutsenud rahvusvaheline ja tipptasemeline šamaanide, nõidade, ennustajate ja oraaklite tööryhm avaldab sellekohased uurimistulemused.

Tartu Ülikool avaldab Eesti Vabariigi tõelise eesmärgi ja olemasolu mõtte reedel kell 12 oma aulas. "Rakendasime kõiki kättesaadavaid eksperte sääraste keeruliste asjade juures," kommenteeris Tartu Ylikooli rektor professor Alar Karis. "Eriliselt sooviksime tänada Venemaa Föderatsiooni Handi-Mansi autonoomse oblasti administratsiooni põlisrahvaste talitust ja usuasjade ametit ning Tõva pealinna Kõzõli šamaanikeskust."

Vabariigi 90. aastapäevale pyhendatud rahvusvaheline teadusprojekt "Milleks Eesti Vabariik?" valmis Tartu Ylikooli eesti ja võrdleva rahvaluule õppetooli, Tuleviku-Uuringute Instituudi ja Eesti Rahva Muuseumi koostöös, rahaliselt toetasid seda lisaks Vabariigi Presidendi Teadusrahastule ka Eesti Teadusfond ning George Sorose nimeline Avatud Yhiskonna Instituut.

Loe ka: Reedel selgub, milleks meile Eesti Vabariik

Kommentaare ei ole: