esmaspäev, 15. oktoober 2007

Hapu laenu vastu aitab purk magusat pangamett või -moosi

Pangad on sunnitud möönma, et yha rohkem laene läheb hapuks. Siiski pole Pangaliit maha matnud lootust kliente lohutada ning võtab tarvitusele vanu ning leiutab uusi viise depressiooni majandusest välja tõrjuda.

Pangaliidu esimees soovitab kliendil, kelle laen ähvardab lähemas või kaugemas tulevikus hapuks minna, võtta tarvitusele koos laenuga kaasa antud purk pangamett või -moosi. Purgi sisu võib vähehaaval tarvitada, et laenumakse ajutiselt halba maitset suus leevendada, kuid on ka jätkusuutlikumaid meetmeid.

"Kui teile tundub, et laen hakkab hapuks minema, võtke purk, kaanetage lahti, kuumutage pikaajaliselt ja kaanetage uuesti kinni," soovitas Hansapanga moosiosakonna juhataja Lilian Kosenkranius.

Sõltumatud rahvusvahelised eksperdid pole pangamee tarvitamise meetodite osas yksmeelt saavutanud, kuid HMSi hinnangul võib siin syydistada kultuurilisi stereotyype ja eelistusi – iga rahandusasjatundja pole veel langenud Ester Tuiksoo eesti moosikultuuri tutvustava PR-kampaania õnge. Pangaliidu esimees leidis HMSi sellekohase kysimuse peale, et kahtlemata peaks liidu iga liige pangamee tõhusust tutvustama kontsernisiseselt ning lootis, et pikemas perspektiivis on võimalik Baltimaadel valmiskeedetud meepaketiga leevendada ka USA rämpslaenukriisi mõõtu lihkeid finantsturgudel.

"Eestlased on ikka moosi- ja meerahvas," leidis ta. "Rämpstoidu- ja -laenukultuuri sees kasvanud ameeriklastel on meilt palju õppida."

Pangamoosi ja pangamee laenude hapuksminemise vastu tarvitamise viiside kompleksne pakett jõuab lähipäevadel igasse pangakontorisse ning Laenuvaatlus.ee foorumisse, lubasid pangad nagu yhest suust.

Loe ka: Hapude laenude maht kasvab kiiresti

Kommentaare ei ole: