kolmapäev, 17. oktoober 2007

Surnust tõusnud Martin Luther juhatab Aafrikas väge

Darfuri kriisipiirkonda saadetava ÜRO, Euroopa Liidu, Austraalia Liidu ja Aafrika Liidu ühise rahumissiooni pealik pyha Martin Luther teeb ajalugu – tema on esimene surnuist ylestõusnud pyhamees, kelle juhtida on 26 000-liikmeline rahuvalvajate vägi.

Aafrika ühele raskemale ja ka tänamatumale ametipostile astunud usureformaator on ometigi fanaatiline ning hoiatab rahvusvahelist üldsust pattu tegemast, kuna patu palk on põrgutuli igavesest ajast igavesti. "Patu eest hoian ma ka Darfuri rahvast kogu oma maise väehulgaga," lausus Luther, viibutades teises käes ähvardavalt sama tindipotti, millega ta Kuradi enda viis aastasada tagasi peaaegu tappis.

Pyhamees võttis väljakutse vastu suure missioonitundega. "Kui nõustusin tööga, mõtlesin, et keegi peab seda tööd tegema, ja kui keegi niikuinii peab, siis miks mitte mina," põhjendas ta BBC-le surnuist ylestõusmise seekordseid ajendeid. Tubli sõdurpreestri iidoliteks on sama kanged mehed kui tema ise: taevaste väehulkade arhistrateeg Miikael ja peaingel strateeg Uriel. (Arhistrateegi auaste vastab NATO vägedes tavaliselt marssalile või armeekindralile; strateeg vastab täiskindralile ehk nn neljatähekindralile. – Toim.)

Vastne 26 000-pealise väe juht veedab palju aega õhus – see on ka ainus moodus, kuidas ta suudab oma vastastesse kohast aukartust sisendada.

Loe ka: Mees, kes juhib suurimat rahuvalvajate sõjaväge

Kommentaare ei ole: