esmaspäev, 8. oktoober 2007

Venemaa tahab Microsofti asendada oma süsteemiga

Septembri lõpus teatas Venemaa esimene asepeaminister Dmitri Medvedev, et 2010. aastaks arendab riik välja oma operatsioonisysteemi. Uues teleesinemises teavitas ta vaatajaid, et sellega projekt ei piirdu. "Venemaa osakaal ylemaailmsel tarkvaraturul on minimaalne. Nii see jääda ei saa. Ka meie vajame oma gigantomaanilist tarkvarakolossi, mis oleks vähemalt sama kuulus, ebaefektiivne ja mõttetu kui Microsoft!" kuulutas Medvedjev.

Analyytikute hinnangul on projekt perspektiivikas. Kysitletud 46 veebiasjatundjast 43 leidsid, et Venemaa plaanid võivad tõsiselt ohustada Microsofti positsioone tarkvaravigade turul. "Venelased on tuntud viletsate programmide kirjutajatena," kommenteeris ettevõtmist Linus Thorvald. "Pealegi ei saa keegi nende inglise keelest aru."

Uus riiklik tarkvarafirma moodustatakse Jukose siiani myymata varajääkide ja Moskva linnale kuuluva mahakandmisele määratud kinnisvara baasil. Protsess viiakse lõpule 2009. aasta alguseks, hiljemalt 2010 peab ettevõte juba syydistama Google'it Vene operatsioonisysteemi valmimise venimises ning aastal 2012 kaebab selle eeldatavasti kohtusse Euroopa Liit.

Loe ka: Venemaa tahab Microsofti asendada oma süsteemiga

Kommentaare ei ole: