esmaspäev, 8. oktoober 2007

Inimanalyytikud lahkuvad kinnisvaraärist

Kinnisvaramulli lõhkedes on kinnisvarafirmadest lahkunud viimasedki päris inimestest analyytikud. Tundmatuks jääda soovinud tehisintelligentne mõtlevast pirnipuust tool kinnisvarabyroost, mille nime ta ärakytmise kartuses nimetamata jättis, kurtis vaigusi silmi, et nyyd peab tema kirjutama kõik kinnisvaraturu analyysid, mida pahaaimamatutele klientidele ja ajakirjanikele pähe määritakse. Inimanalyytik, kes toolil veel möödunud nädalal istus, lahkus sama hästi kui ette teatamata teise, paremasse sektorisse ja auväärsemasse ettevõttesse surnud aktsiaturgu lahkama.

Kuulujuttude sõnul pole olukord parem kogu sektoris: kus ostetakse analyytiku teenust sisse loomaaia šimpansidelt, kus kasutatakse analyyside komponeerimiseks õigekirjakontrolli funktsioone kuritarvitavat ebaseaduslikku piraatprogrammi, kus jooksevad klaviatuuri mööda kiiritatud valged hiired – tõelised inimesed on lahkunud või lahkumas. Õnnega olevat koos siseinfot valdava allika teatel see byroo, kes on leidnud libahundi või -inimese, keda saab kliendile näidata ja lipsu kandma õpetada.

Šveitsi kodanikust asjatundja, silikoonentiteet, kes säärastel tundlikel teemadel rääkides eales oma nime ei avalda, peab aga protsessi igati loomulikuks ning kuulutab ette päeva, kui kõik inimanalyytikud võivad siirduda tõelistele tootvatele ja käegakatsutavat lisaväärtust tootvatele töödele.

Transhumanistliku Erakonna pressiesindaja oli kogu selle loo kirjutamise ajal välja lylitatud või teeninduspiirkonnast väljas (suvatsemata täpsustada, kumba siis õieti) ning seetõttu ei õnnestunud Haige Mõistuse Syndikaadi toimetusel tema käest kommentaari saada.

Kommentaare ei ole: