esmaspäev, 8. oktoober 2007

Rekordilises inflatsioonis on syydi Ivari Padar

Viimastel kuudel rekordiliselt kerkinud inflatsiooni tagamaad selgusid ootamatult, kui politsei tabas ühel hilisõhtul rahandusminister Ivari Padari katselt veeretada rändrahnu pankade kapsaaeda. Eesti Pangaliit tõi seepeale lagedale dokumendid, mis tõestavad, et inflatsiooni taga on ainuisikuliselt Padar.

"Me oleme kogu aeg teadnud, et tarbimisbuumi tõusu ei kehuta takka mingid anonyymsed tarbijad. Seda on kyll piinlik tunnistada, ent yksnes Ivari lastele mõeldes oleme seda teadmist kogu aeg kalevi alla peitnud. Mul on kahju, Gerly ja Tanel, kuid nyyd on ka meie kannatus katkenud," lausus raskel sydamel Hansapanga Grupi juht ja värske betselleri "Pangakapsas - maitsvaim toit me maal" autor Erkki Raasuke. "Vaatame tõele näkku: kui yks inimene sööb hommikueineks ära terve härja, kolm seapõrsast, kaks pangetäit mulgiputru ja kymme pätsi rukkileiba, joob peale aamitäie rammusat maapiima, seejärel paneb selga seitse kasukat ylestikku, pähe kolm mytsi ning yritab seejärel kahe autoga korraga sõitma minna, on see Eesti majandusele liig mis liig. Tal on isegi yhel autol vasak- ja teisel parempoolne rool, et saaks kummagi käega yht autot juhtida, ise istub aga nende vahele pandud pingikesel. Ivari on juba ammu kaotanud igasuguse tasakaalukuse ja mõõdutunde, talle pole isegi eelarve tasakaal juba aastaid muret valmistanud."

Kui HMSi ajakirjanik kongis istuvalt Padarilt kommentaari kysis, ohkas too vastuseks vaid: "Ma lihtsalt ei armasta kapsaid." Ning tema väikestest kurbadest silmadest voolas mööda põski alla kaks suurt dollarirohelist krokodillipisarat.

Loe ka: Pangad ja Padar vastamisi

Kommentaare ei ole: