reede, 12. oktoober 2007

Hingedepäev tuleb materialistide kiuste

Tartu kirjaoskamatuse muuseumi folkloori- ja rahvakalendrispetsialistid ennustavad värskes analyysis, et hoolimata materialistide vastuseisust tuleb ka sel aastal hingedepäev 2. novembril. Pole välistatud ka hingedeaja algus samal kuupäeval, kuigi yksikute välitööandmete järgi on algas hingedeaeg oinapäeval ehk mihklipäeval.

Hingedepäeva ning hingedeaega tervikuna vastustavate materialistide põhiline argument hingedepäeva vastu on, et hingi pole olemas ning inimese, looma või taime surres ei jää temast alles midagi peale elutu rymba. Lisaks hingedepäevale võib prognoosida juhtivate rahvakalendriasjatundjate sõnul mardi- ning kadripäeva ja yha suuremat turuosa võitva halloween'i tulekut. See-eest on karta, et Guy Fawkesi päev võib lähema kymne aasta jooksul kaduda.

"Guy Fawkesi päevast on kahju," avaldas juhtiva materialistide yhingu pressiesindaja. "See tähtpäev põhineb sarnasele kombestikule ja ajale vaatamata kindlalt tõestatud ajaloolisel syndmusel, mistõttu soovitame igal mõtleval inimesel tähistada mõttetute religioossete ja paganlike pyhade asemel ajaloolise isiku Guy Fawkesi kangelastegu meenutavat päeva."

Yhtlasi vihjatakse mainekas analyysis, et kevadel võib ylestõusmispyha tulla ateistlike yhingute ja mittekristlaste kiuste. Richard Dawkinsi Austamise Seltsi esimees ei ole siiski lootust kaotanud, et vähemasti anglikaani ja episkopaalkirikute mõjusfääris õnnestub ylestõusmispyha saabumine nurjata.

Loe veel: Surmanuhtluse vastane päev tuleb Poola vastuseisust hoolimata

Kommentaare ei ole: