esmaspäev, 8. oktoober 2007

Ämari lennubaas saab uue näo ja teo

Põhja-Atlandi alliansi NATO toel saab Ämari lennubaas uue näo ja teo.

Uus eksootiline tigu pärineb Põhja-Atlandi sygavikest ja võeti tööle viieks aastaks konkursiga. Kõik Põhja-Atlandi mereelukad võivad salajasel konkursil teo ametikohale taas kandideerida viie aasta pärast.

Kuni sõda pole ja Ämari lennubaas on prii kohustusest toita ja katta ylejäänud Põhja-Atlandi riigikaitselisi ja -ryndelisi pudu- ning merelojuseid, lendab uus tigu tsiviilmaailma teenindades Kuressaare–Ämari liinil. Lennubaasi uus on aga kaitseministeeriumi kinnitatud rahuaja korralduse järgi reserveeritud mandriliinidele, vana nägu jätkab teenistust tsiviil-militaarkoostöö yldise näona kaitsejõudude peastaabis. "Olen väga rahul," lausus naerul nägu.

Lennubaasi vana tigu kuulis uudist uue meedia vahendusel ning protesteerib, väites, et on loomu ja iselooma poolest alati olnud rahumeelne patsifist ning sunniti Nõukogude lennuväkke sidrunimahla ähvardusel. "Piiiiiissss," kommenteeris ta flegmaatiliselt. "Surm sõjatoojatele rästastele ja kullidele." Vana tigu loodab kaitseministeeriumi rästaste ja NATO kullide elajalikkuse kaevata vastavalt Euroopa Kohtusse ja Rahvusvahelisse Kriminaalkohtusse ning vähemasti protsessi ajaks oma teokoha säilitada.

Loe ka: Koostöös NATOga sünnib kaasaegne Ämari Lennubaas

Kommentaare ei ole: