kolmapäev, 10. oktoober 2007

Suitsetajad tapavad tervist, kuid neil on rohkem infot

Suitsetavatel salaluurajatel on oma mittesuitsetavatest ametivendadest kuni 43 protsenti rohkem infot, vahendab BNS viimaseid uurimusi. Infoallika järgi suurenevat võimalus riigisaladusi teada saada kõige enam just suitsunurka külastades – meesagentidel keskmiselt 23 ja naisagentidel 29 protsenti.

"Ju on naised elavamad igasuguseid uudiseid vahendama," arvab analüütik. "Samuti tekitavad äkilised köhahood kaassuitsetajates solidaarsustunnet ja eks nii nood saladused lekigi," nendib ta kurba tõsiasja. "Pealegi ei ärata suitsetajad lihtinimestes mingeid kahtlusi."

"Vaatan vahel suitsetavaid spioonidest töökaaslasi kadedusega – neil on nii-öelda põhjust töö katkestada, võtta keegi seltsi mõttes kaasa ja kaduda suitsuruumi, kus huvitav ja vajalik teema läbi räägitakse," tunnistab naisspioon Eliise kadedusega. Kuigi see on ette nähtud, ei kujuta ta ette, et võtaks näiteks iga tunni tagant endale pausi, istuks puhkenurka ning üritaks seal riigisaladusi välja nuhkida. "Kindlasti paistaks selline teguviis ülemuse silmis kui spionaaž, kuid suitsetajate kohta ei arva keegi, et nad saladusi koguvad," sõnab Eliise.

Samas on suitsetajate tervislik seis mittesuitsetavate spioonide omast oluliselt kehvem. Isegi pingelise töö puhul sööb suitsetamine eriti agendi tervist, hoiatab salaagentide ametiühingu arst luurajaid pelgalt enama info pärast oma tervist rikkumast.

Loe ka: Suitsetajad tapavad tervist, kuid neil on rohkem infot

Kommentaare ei ole: