esmaspäev, 22. oktoober 2007

Yhispanga juhiks sai hall hobune

Enskilda pangakontsern nimetas Yhispanga tegevjuhiks halli hobuse Hiro, kelle kohta pole peaaegu midagi teada. Yhispanga pressiesindaja teatas, et Hirol on panga harukontorites pikaajaline kogemus, mis ulatub 1990ndate alguspoolde. "Ta on alati tubli töömurdja olnud," lausus näo ja nimeta pressiesindaja.

Enskilda PR-pealik Stockholmist teatas tervitustelegrammis, et nyydsest on pangakett lõpetanud loomade diskrimineerimise ning loodab, et seda teevad ka Euroopa Liidu liikmesriigid, Šveits ning Norra. "Teovõimelistele ja rahvamajanduse seisukohast produktiivsetele loomadele tuleks anda kodakondsus ning laiendada neile muid inimeste põhiõigusi," seisab telegrammis. Kuni Hirol pole allkirjaõigust, annavad Yhispanga juristi sõnul panga de facto juhi eest allkirju rotatsiooni korras panga nõukogu esimees, juhatuse mõni muu liige ja volitatud valvejurist.

HMSi vandenõutoimetus on välja uurinud, et Hiro on pärit Setumaalt ning tema ymber on keskendunud setu separatistide poolreligioosne kultus. Muuhulgas lauldakse temale usulist hymni "Hirokõnõ hal´kõnõ" (kuula näidet siit), milles talle omistatakse jumalikke omadusi ning suhteid teiste jumalustega; samuti on setu pööripäevakommetes Hirole pyhendatud veristel ning vägivaldsetel mängudel keskne roll. HMSi vandenõutoimetaja kirjutab parasjagu pikemat uurivat lugu, milliste mahhinatsioonide tulemusel sai setu separatistide pikaajaline usulise propaganda tööriist suurpanga tegevjuhiks. Esialgsetel andmetel on Enskilda kontsern langenud rahvusvahelise ja mõjuka relvasalakaubandusketi vandenõu ohvriks ning edaspidi olevat Yhispanga poolt karta rahapesu setu maffia hyvanguks ning Setumaa majandusliku iseseisvuse ylesehitamiseks.

Loe ka: SEB Eesti Ühispanga uus juht on Ahti Asmann; Läti president valiti loomaaias

Kommentaare ei ole: